Teamă

fotografii-artistice (2)Ar vrea să fugă, să își lase bagajele și să fugă. Stă în genunchi și freacă și plânge pentru că vrea să fugă, dar îi place să stea în genunchi, pentru că de atâtea ori a stat așa, cerșind dragoste, încât a ajuns să iubească atitudinea asta. De fiecare dată stătea așa și îl ruga cu disperare să nu plece, să mai dea o șansă, îl ruga sa o ierte deși știa că nu a greșit cu nimic, deși știa că nu iubește. Din mândrie, doar din mândrie pentru că nu suporta să piardă. Sau poate dintr-o teama îngrozitoare că ar putea pierde. Apoi fugea pentru ca nu era ce și-ar fi dorit.
A fost o cerșetoare de iubire iar el îi spunea de fiecare dată “păstrează-ți naibii demnitatea”. Se întreba deseori ce-i aia, cum să păstreze ceva ce nu are, doare, e caldă, are, ochi, se simte în stomac? Dacă nu se simte în stomac înseamnă că nu este, pentru că ea acolo simte.
Freacă în continuare și știe că o face degeaba, se gândește că ar vrea să fugă pentru că da, e campioană la fugă și la cerșitul de dragoste. Parcă de data asta n-ar vrea s-o facă, păcat de bunătate de dragoste. Scria și visa o casă pe malul mării și o mașină de scris și se întreba oare cum mai miroase marea.
Dacă ar vedea-o probabil că i-ar spune “ știi că ești prințesa mea, cum asa ceva?”
“Nu-s prințesa ta, sunt doar obosită până peste cap, nu există prințesa singură, care sta în blugi, tricou cu trei numere mai mare, părul prins urât în vârful capului și freacă parchetul încercând să-și amintească mirosul mării. Dacă aș fi prințesă aș avea o rochie frumoasă și pantofi cu toc. De fapt îi am într-o cutie sub pat, îi cumpăr de fiecare dată dar nu cred ca-i vreau. Aș pleca la cumpărături, mi-aș lua toate rochiile pe care le vreau și toate cărțile și toți pantofii și parfumuri grele ca să păcălesc viața. Dar vezi că eu nu sunt prințesa. M-ai lasat absolut anonimă și fără poezie.”
Cară lucruri degeaba dintr-o parte în alta a camerei, freacă inutil, trage iar un fotoliu și trebuie să curețe din nou locul pe care l-a tras. Astea nu se termina niciodată, oare e adevarăt ce face acum?
Stă aplecată deasupra parchetului cu ochii pe cârpă și se întreabă ce vrea și nu știe, parcă nu mai vrea sa fugă. Ia o Aspirina, bea o cafea pentru că asa e corect, asta trebuie să facă, s-ar întinde în pat deși nu a schimbat lenjeria, a mai trecut o zi, își aduna forțele și o ia de la capăt.
Vrea, vrea, vrea, vrea, nu vrea să fugă, “câte petale ar trebui sa aibă o floare ca să iasă nu vreau, ca să nu mai fug din dragoste, e mai greu ce, singurătatea sau iluziile care încep sa se estompeze. Doar oboseala e grea și atunci tot ce poți e să termini pentru că altă soluție nu există?”
O doare tare, atât de tare încât îi trece prin minte să se întindă pe parchet, să-și strângă trupul să se legene până îi trece durerea și adoarme. Nu poate lăsa lucrurile neterminate, nu contează cât doare, Antinevralgic nu a mai luat de mult până azi chiar dacă a murit de durere. “de acum o să iau Algocalmin”.
Probabil așa trebuie să fie, să doară, să curgă sânge din mâini și să nu renunțe, să caute putere, să se uite în urmă și să vadă ce curat și frumos a facut, că a meritat. Pe parchet, acolo, mai ia o gură din cafeaua leșioasă, își aprinde o tigară, o dor mâinile și se gândește că de fapt ar trebui sa plece “dar cum o să trăiesc fără tot ce las?”
“La primăvara copacii or să înflorească și atunci mai dor o să-mi fie, dar cum o să-mi fie dor de ceva ce e deja în mine? La primăvară o să uit de mine și de cărți, de pantofii cu toc și de rochii?” Alungă copacii înfloriți de lângă soluția de curățat parchetul, nu are ce să caute acolo. Parchetul arată excelent, de parcă asta ar conta.
“Și de fapt tu de ce ai plecat și m-ai lăsat singură cu toate? Cum aș putea sa le duc, să merg singură până la capăt? Când eram mică veneai în fiecare seara și spuneai că sunt prințesa ta.”

 

Reclame

2 gânduri despre „Teamă

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s